Close

Smart Solkraft

Experter på solenergilösningar

Smart Solkraft hjälper er att hitta en perfekt solcellslösning oavsett om det handlar om privatbostad, företagsfastigheter, lantbruk eller bostadsrättsföreningar.

013–35 99 90
info@smartsolkraft.se
Låsbomsgatan 21
589 41 Linköping

Vi tar fram offert
Projektering installation & färdigställ-ande
Bli elproducent & tjäna pengar på solens energi

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss vid frågor kring solceller.

Varför välja solenergi?

När solen lyser en timme över Sverige ger den lika mycket energi som vi tillsammans förbrukar under ett år. Idag kan vi endast ta tillvara en mycket liten del av detta oändliga energislag, men det räcker ändå långt då vi kan tillgodose en stor del av vårt energibehov med solceller.

Det forskas intensivt om hur vi ska ta tillvara den energi vi inte förbrukar med hjälp av batterier. Tekniken finns redan idag, men är mycket dyr och tar upp stor plats. Det finns stor framtidsoptimism bland forskarna som tror att vi inom 10 till 15 år kommer kunna lagra den solel vi producerar under sommaren i flertalet år.

Innan vi når ända dit har staten valt att subventionera solkraft för att påskynda vår omställning till förnyelsebar energi. Detta gör de idag med 60 öre per kwh i skattereduktion för din överskottsel, elcertifikat och ursprungsgarantier.

Framtidssäkra din fastighet

Återbetalningstiden på en solcellsanläggning är idag runt tio år för en villa och de flesta solcellstillverkare har effektgarantier över 25 år. Detta betyder att du kommer att få en god avkastning på din anläggning på cirka 7-12 % under lång tid. De ökade elpriserna har gjort att många behöver sänka sina elkostnader och en installation av solceller kan framtidssäkra en fastighets energiförbrukning. Den dagen du säljer ditt hus så ökar din solcellsanläggning priset på fastigheten.

Det viktigaste argumentet att välja solceller är ändå vår gemensamma miljö. Solceller avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar atmosfären. Vi kan alla bidra till att påskynda klimatomställningen, och att installera solceller på fastigheten är bra både för energibudgeten och miljön.

Referenser

Läs mer på Smart Solkrafts hemsida

Kontakta oss
Kontakta oss